Kutyuskám

Mit csinál az ideiglenes befogadó?

Nagyra becsülöm az ideiglenes befogadók munkáját hiszen elképesztő belső erő kell ahhoz, hogy beengedd az életedbe, a szívedbe a kisállatot majd, ha eljön az idő elengedd Őt, bízva abban, hogy végre szerető gazdira talál.

Óriási segítség az örökbeadó szervezetknek hiszen a legtöbb esetben új kutyát csak akkor tudnak kihozni menhelyekről/gyepmesteri telepekről, ha el tudják őket helyezni.
Az önkéntesség ezen formája nem csak helybiztosítással jár, nagyon fontos szereped lesz a kutyus szocializációjában és abban, hogy megmutasd neki milyen csodálatos dolog emberekkel együtt élni.
Lehet, hogy a te felügyeleted alatt fog először fürödni vagy puha fekhelyen aludni.

A befogadó segítségével a négylábú hamarabb megszokja:
a családi 
– a városi környezetet
– a pórázt vagy
– a szobatisztaságot.
Valamint az nevelőszülő tapasztalatai alapján az örökbeadó szervezet pontosabb képet kaphat a négylábú jelleméről. Ezek az információk elősegítik a tökéletes gazdijelölt megtalálását.

A szervezet nem hagy magadra, önkéntesek/mentorok segítenek az esteleges felmerülő problémák megoldásában.
Ha úgy érzed nem találod a közös hangot a mentvénnyel a szervezet amint tudja visszaveszi a kutyust tőled.
Egyes esetekben ez egy kis türelmet igényel részedről hiszen azért hozták ki az állatot mert volt hová elhelyezni.
A legtöbb menhely az eb orvosi és élelmezési költségeit fedezi de ez szervezetenként változhat.
Ha nincs autód a kutya fuvarozásában is tudnak neked segíteni.

A szervezetekkel együttműködő kutyaiskolák kedvezményes árakat biztosítanak a képzéseikből, hogy ezzel is elősegítsék a rehabilitáció sikerességét.

Előre nem lehet megmondani mennyi időt fog a mentvény a befogadónál tölteni, ezzel jó, ha tisztában vagy mielőtt belevágsz a feladatba.

Minden tiszteletem azoknak az elkötelezett állatbarátoknak akik ezt a nemes feladatot magukra vállalják. Erőt pedig azokból a képekből merítenek, amiken ex védencük boldogan rohangál a végleges gazdi után.

error: Content is protected !!