Kutyuskám

Milyen energiát nem követnek az állatok?

Az állatvilágban alapszabály, hogy:
🔹ideges
🔹szomorú
🔹feszült
🔹frusztrált
🔹gyenge
🔹bizonytalan energiát
egyszerűen nem követnek.

Saját példa:
Régebben féltem a sötétben. Éppen egy kevésbé jól kivilágított parkban sétáltunk és egy olyan részre akartam bevezetni a kutyámat ahol én is alig láttam. El is kezdtem rettegni. A kutyák pedig ösztönösen megérzik a félelmet.

Zorának is feltűnt, hogy valami nincs rendben és meg is állt. Hiába hívtam, nem mozdult. Jól felhúztam magam, hogy mi az, hogy nem jön ha hívom. El is indultam érte, hogy leteremtsem az engedetlenségért.

Amíg sétáltam felé megértettem, hogy a szófogadatlanságának oka nem az, hogy megtagadja a parancsom hanem az, hogy éppen nem viselkedem követendő vezetőként.

Ez a felismerés arra késztetett, hogy megkérdezzem magamtól:

Mi az, amin én tudok változtatni annak érdekében, hogy számára az a vezető lehessek akit akár a legnagyobb sötétségbe is boldogan követ?

A válasz pedig a MEGNYUGVÁS volt. Odaértem hozzá. Vettem pár mély levegőt, megvártam amíg elmúlik a félelem és határozottan elindultam. Ő pedig jött velem.
Nem hiába mondják azt, hogy a kutya egy tükör. Mindig visszatükrözi az aktuális lelkiállapotodat.

Ha kutyusod viselkedése hirtelen megváltozik, vagy olyan dolgot nem csinál meg amit eddig mindig gond nélkül végrehajtott kérdezd meg magadtól: hogy éppen akkor, hogy érzed magad?

Nekem Zora ezzel rengeteget segített. Főleg a hirtelen megérkező haragomat tanultam meg ennek köszönhetően kordában tartani.

Javaslom neked is, hogy próbáld ki.
Lehet, hogy meg fogsz lepődni az eredményen.

error: Content is protected !!