Kutyuskám

Viselkedésprobléma megoldása 'kézrátétellel'

Gyakran kapok segítségkérő üzeneteket/telefonhívásokat gazdiktól, akik úgy gondolják, hogy látatlanban, a kutya gazdi páros ismerete nélkül, megoldást tudok kínálni a problémájukra.

Kérlek ne érts félre! Nagyon szívesen segítek, ha tudok. Pontosan ezért is írok rendszeresen azokról az általános nehézségekről, amivel a legtöbb kutyatulajdonos találkozni szokott. A hangsúly ebben az esetben az ÁLTALÁNOS szón van.

Főállású egyéni trénerként pontosan az a specialitásom, hogy:
  • a gazdát és kutyusát alaposan megfigyelve
  • a viselkedésproblémát feltérképezve
  • a páros energia és tudásszintjéhez és személyiségéhez igazítva
határozom meg a tréning menetét. Ahhoz viszont, hogy a lehető leghatásosabb, személyre szóló stratégiával tudjam elősegíteni a fejlődéseteket LÁTNOM KELL a kutyus és a gazdi által adott reakciót az adott helyzetre.

A megfigyelés során sok olyan apró, pici jelet veszek észre, ami Neked nem biztos, hogy elsőre feltűnik. Mivel minden kutya és gazda személyisége más és más ezért az a nevelési technika, amit tanácsoltak a FB csoportban, láttad a Youtube videón, olvastál egy könyvben nem biztos, hogy a Ti esetetekben működni fog. És akkor még nem említettem az emberi tényezőt. Vagy az időzítés fontosságát.

Szóval egy adott viselkedésprobléma megoldása nagyon komplex feladat és persze dobálódzhatnák itt mindenféle tanáccsal, hogy mit hogyan csinálj, de akkor saját magam ellen cselekednék.

Küldetésemnek érzem azt, hogy segítsek Neked megérteni kutyuskád nyelvét és hogy népszerűsítsem a felelős állattartást.

Az én nézőpontomból ez nem azt jelenti, hogy kényeztessük el a kutyát minden földi jóval hanem hogy azt adod neki, amire a legnagyobb szüksége van:

Ha az írásaim között nem találtad meg azt az általános témát, ami téged érdekel, kérlek ne habozz, írd meg nekem emailben.

Ha pedig összetettebb gonddal küzdesz, jelentkezz egyéni tréningre, hogy segíthessek.

error: Content is protected !!