Kutyuskám

vajon a kutyák ugyanűgy nézik a tévét mint mi?

Tud tévézni a kutya?

A kutya látása különbözik az emberétől. Ők csak a kék és sárga színeket ismerik fel, a piros számukra érzékelhetetlen.
A kutyák agya 75 képet képes feldolgozni másodpercenként (az emberé csak 15-öt)
Egy régebbi tévé 60 képet vetít egy másodperc alatt így ez a kutyának olyan mintha egy sor egymás után jövő állóképet nézne.
Ezzel szemben a modernebb eszközök ettől sokkal több képet vetítenek, ami a kutya számára is „élvezhetőbbé” teszi a műsort.

a kutyák látása más mint az emberé

Látják és fel is ismerik a tévében megjelenő alakokat legyen az ember vagy állat, még akkor is ha élőben soha nem találkoztak velük.

A kutya általában csak rövid ideig nézi a képernyőt – átlagban 3 másodpercig – amit főleg akkor talál érdekesnek ha egy másik kutyát vagy valamilyen zsákmányállatot lát benne.

Kutyája válogatja, hogy a mozgás vagy a hangok érdeklik jobban a tv műsorból. Ezek közül is a
a kutyaugatás, a vonyítás, a kedves hangon kiadott parancsok, a dicsérő szavak, a csipogó játékok hangja kelti fel a figyelmüket leginkább.

Az is előfordulhat, hogy ezek közül egyik sem érdekli és inkább alszik melletted amíg te a kedvenc sorozatodat nézed.

Azok az ebek akik érdeklődnek a tévé iránt akár izgatottakká is válhatnak, fel-le futkározhatnak, benézhetnek a készülék mögé. Egyes esetekben ez a magas izgatottsági szint akár agresszióba is átfordulhat, ugathatja vagy neki is ugorhat a tévének. Ezt a lelkiállapotot érdemes nem megvárni nehogy baleset legyen belőle. Létezik már olyan csak kutyáknak készített csatorna – DogTV – ahol az ő igényeik alapján készülnek a videók. Olyan színeket karaktereket és hangokat alkalmaznak ami leköti a kutyát.
a nő és kutyája együtt élvvezik az erdei túrát

Összességében azért a kutyának egy hosszú erdei séta sokkal kielégítőbb mint a tévézés, ezért ha teheted inkább más módon fárasztd le kutyuskádat mielőtt elindítod a kedvenc filmedet.

error: Content is protected !!